Ezüst Kolloidról röviden

2013.04.17. 07:50 Katinka75

Több gyártási módszer létezik, amik jelentősen különböző végtermékekhez vezetnek,
a manapság leggyakrabban használt módszer, az ezüst elektrolízises készítése.

Az elektrolízises kolloid-készítéshez a víz minősége abszolút kritikus, csakis
színtiszta desztillált vizet szabad használni. Ez a kritérium az ezüstkolloid
készítéséhez.

Legfontosabb a részecskék mérete és tisztasága. A "részecskék fajlagos felülete"
a legjobb mérvadó a minőséghez.Minél kisebb méretűek az ezüst szemcsék, annál
hatásosabbak, egyrészt a megnövekedett fajlagos felület, másrészt a könnyebb
elterjedés miatt a szervezetben.

A részecske/ion arány nagyon fontos, mert minél több ion van jelen,annál
nemkívánatosabb a végtermék. Az ezüst-ionok okozzák a fémes ízt is.

A cél a minél kevesebb ezüst-ion tartalom elérése.
A parányi méretű ezüstszemcsékre az emésztő-savak nem hatnak és kis méretük
miatt bejutnak a vérkeringésbe, ahol patogénekkel találkozva elpusztítják
azokat anélkül hogy a részecskékben jelentősebb változás történne.

Az 50 nm feletti szemcseméret túl nagy ahhoz hogy azok lebegve hasznos kolloidot
képezzenek. Az ennél nagyobb méretű ezüst a fentiek miatt kerülendő.

Emiatt nem lehet a desztillált vízbe sót rakni a jobb vezetőképesség elérése
érdekében,mert a só nagyobb méretű ezüst szemcséket és nem kívánatos ezüst-kloridot
eredményez.

A sárgás szín csakis nagyobb méretű kolloid szemcséknél fordul elő. Ez egy mércéje
lehet a minőségnek.A 200 nm (0.2 mikrométer) körüli, vagy annál nagyobb méretű
ezüst szemcsék nyelik el legjobban az indigó színt, ezért jelenik meg annak
fordítottja a sárga szín. Ha a sárga elszíneződés nem jelenik meg egy hirtelen
erős bevilágításnál, akkor ennél kisebb a szemcsék mérete.

Nagyon kis méretű ezüstkolloid átlátszó. A jó minőségű termékek mind színtelenek.
De az átlátszó víz akármilyen minőséget is jelenthet.

Az ionmentes ezüstkolloid sötétpiros színű,  ilyet házilag nem lehet készíteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezustkolloid.blog.hu/api/trackback/id/tr815230696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása