Ezüst Kolloid tulajdonságai, mellékhatása

2013.05.28. 22:47 Katinka75

Az Ezüst Kolloid készítésekor a cél,a minél kevesebb ezüst-ion tartalom elérése.
Az ezüst-ionok az emésztőnedvek sósav tartalmával érintkezve, azonnal ezüst-
kloridot képeznek, és nagyméretű molekulákká alakulnak, ami mint felhasználhatatlan
salakanyag a széklettel kiürül.A kevés kisméretű ezüst-klorid ami képes átjutni a
bélmembránokon a vizelettel kiürül Ronald Gibbs professzor szerint.

A parányi méretű ezüstszemcsékre az emésztősavak nem hatnak, és kis méretük miatt
bejutnak a vérkeringésbe, ahol patogénekkel találkozva elpusztítják azokat,bármilyen
fajtájúak legyenek,feltehetően a részecskék körüli negatív töltésű Zeta potenciál-
buroknak köszönhetően.

Orvostudományilag bizonyított, hogy az ilyen kolloid szemcseméretű ezüst rendkívül
hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító.Elősegíti a bőr és más finom szövetek
újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat.
Az USA-ban a sebészeti és az égéskezelő klinikák 70%-ánál alkalmaznak ezüstöt.
Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst,ami kis mennyiségben a növényi táplálékokban
is jelen van, nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében.

Az ezüstkolloid közel 650 organizmust képes elpusztítani 6 perc alatt. (forrás:
Science Digest magazin, 1978. március)

A szervezetbe jutott ezüstkolloid szemcsék túlnyomó többsége nem jut el a vastag-
bélbe, mert már előtte bekerül a véráramba.

Az 50 nm feletti szemcseméret túl nagy ahhoz hogy azok lebegve hasznos kolloidot
képezzenek.Az ennél nagyobb méretű ezüst a fentiek miatt kerülendő.
A 15 nm alatti ezüstkolloid gyakorlatilag már nem tekinthető toxikusnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezustkolloid.blog.hu/api/trackback/id/tr615331409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása