Ezüst Kolloid hatékonysága

2013.06.29. 18:55 Katinka75

Jó minőségű elektrolízises ezüstkolloid víz átlátszó vagy sötét-piros,
pozitív töltésű ezüst ionokat és 1 - 10 nanométeres negatív töltésű
ezüstrészecskéket tartalmaz desztillált vízben, amik sohasem ülepednek le,
állandó Brown-mozgásban vannak.

A "részecskék fajlagos felülete" a legjobb mérvadó a minőséghez. Minél
kisebbek a részecskék és minél nagyobb koncentrációban vannak, annál nagyobb
a részecskék fajlagos felülete.

A nanotechnológia a gyógyítás és az egészségvédelem területén is rendkívüli
távlatokat nyit.

Létezik olyan területe amiről nem sok szó esik, pedig forradalmi változásokat
hozhat, a gyógyászatban , és mindennapi életünkben is, ilyen a nemesfémek
nanotechnológiai alkalmazása, mint például az ezüstkolloid.

A nanotechnológiai módszerekkel feldarabolt tíz vagy százezred milliméteres
nagyságú fémrészecskék, a nanofémek esetében a potitív tulajdonságok rendkívüli
módon felerősödnek.

A nanoezüst baktériumölő hatása úgy érvényesül, hogy a fémfelszínnel érintkezésbe
lévő mikrobák elpusztulnak. Az ezüst eközben nem használódik el, hatása főként
attól függ, mekkora felületen tud érintkezésbe lépni a kórokozokkal.

Minél kisebb darabokra bontunk fel egy adott tömegű anyagot, felülete annál
nagyobb lesz.Könnyen elképzelhető, mekkora felületnövekedést lehet elérni, ha
valamit százezred milliméteres darabokra szabdalunk, és mekkora mértékben
növekszik meg a felületén kifejtett összes hatás.A nanoezüst hatékonyságának
pontosan ez a kulcsa.

Egy hongkongi egyetem mikrobiológiai tanszékén végzett kutatás eredményei szerint
a nanoméretű ezüstszemcsék könnyedén végeztek olyan baktériumokkal, melyek még a
legerősebb antibiotikumoknak is ellenállnak.

lyen például a Streptococcus Pyogenes, mely a kutatás során a nanoméretű ezüst-
szemcsékkel teli környezetben képtelen volt szaporodni.

Az ideális ezüst kolloid kisebb, mint 0,1 mikron részecskékből kell, hogy álljon
0,01 és 0,001 nm közötti értéken. Mivel az a legjobb, ha csupán tiszta ezüst
kolloidot tartalmaz, a terméket desztillált vízben kell tartani további
szubsztanciák nélkül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezustkolloid.blog.hu/api/trackback/id/tr415383737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása